Honnan veszi a kandalló az égéslevegőt?

A legnépszerübb termékek

Schmid Neo Line 6554

498 000 HUF

777 800 HUF

Romotop Tala 01

199 990 HUF

269 700 HUF

Honnan veszi a kandalló az égéslevegőt?

A mai kor elvárásai szerint épült házakban (szigetelés), gyakori probléma a légellátás. A Kandallóknak ugyanis levegőre van szüksége!
Az új illetve felújított épületeket olyan fokozott légzárású nyílászárókkal látják el, ahol külső égési levegő hiányában a tűz pár óra alatt el fog aludni vagy akár füstgáz visszaáramlás is bekövetkezhet a lakótér felé például egy pára- vagy szagelszívó, bekapcsolása esetén.

A korszerű tűzterekhez közvetlenül lehet légcsatornát csatlakoztatni és ennek segítségével a kandalló légellátása független lesz az épületétől. Legszerencsésebb megoldás a szigetelt aljzatbetonban, de akár a padlástérből (a kandalló burkolatában) is megoldható a kandalló levegőellátása.
A légcsatornát keresztmetszetét épületgépész tervező készíti el a kéménytervvel együtt. Amennyiben sikerült kiválasztani a tűzteret ott fel van tüntetve a légbevezető mérete, feltéve ha külső levegőre csatlakoztatható a készülék. amely általában 3-6m hosszúságig érvényes.

De ha még nem sikerült kiválasztani, akkor ökölszabály alapján az ideális méret 100-125mm-s maximum 6m-ig de inkább 125mm legyen, Ezt szűkíteni lehet. Ha a csőcsatorna hosszabb mit 6-7 m 150-160mm keresztmetszetet kell alkalmazni. A légbevezetés a kandalló szerkezetében is történhet padlásról is...

Amennyiben helyhiány miatt nem fér el a nagy keresztmetszet akkor területarányosan több kisebb keresztmetszetű légcsatorna is alkalmazható. Ha az aljzatbetonban történik a légbevezetés különös figyelmet kell fordítania az esetleges hőhidakra.

Elérhetőségeink

SZOMBATHELY

Nyugat-magyarországi bemutatóterem

9797 Nárai, Petőfi u. 100

+36 30 927-8563, +36 30 896-0132 

info@mihaczi.hu

NYITVATARTÁS:
Bemutatótermünk a járványügyi korlátozások ideje alatt zárva tart, de webáruházunk és telefonos ügyfélszolgálatunk zavartalanul működik!