NYITÓLAP RÓLUNK TERMÉKEK AKTUÁLIS GYAKORI KÉRDÉSEK TERMÉKISMERTETŐK KAPCSOLAT ÁLLÁSAJÁNLAT
 
TERMÉKVÁLASZTÓ
Kandallók
Kandallóbetétek - Tűzterek
Kandallókályhák
Pelletes készülékek
Kiegészítő termékek
Akciós termékek
Elektromos kandallók
 
A legnépszerübb termékek
MK014
MK014 Tovább »
Akciók

Milyen fa használható a kandallóban?


 
A fa, mint tüzelőanyag minőségét, keménysége és fűtőértéke határozza meg.
A legoptimálisabb tüzelőanyagok: Bükk, Tölgy, Gyertyán, Akác
Ha már eldöntöttük, milyen fát és hol fogunk vásárolni, akkor se kapkodjuk el a beszerzést. Igazán jól akkor járunk ha a tűzifát nem súlyra hanem térfogatra vásároljuk. Az ideális tűzifa legalább másfél éve kivágott, tárolható akár az udvaron is, de lényeg, hogy fedett helyen.  Bizonyos készülékek, például a folytonégő aza  kettős égés elvén működő kandallóbetétek, nem is fognak tudni működni más tüzelőanyaggal. A többi berendezésnek üvege pedig erősen kormolódik, illetve nagy kárt fog okozni a kéményrendszerben keletkező lerakódás, kátránykicsapódás. Különösen fontos száraz fát használni a központi fűtést ellátó készülékeknél, valamint ha utó-, hőhasznosítót üzemeltetünk a kandallónk után kötve.
Ezt mindig tartsák szem előtt, így súlyos ezreket takaríthatnak meg, és rengeteg bosszúságtól kímélik meg Magukat és kandalló építőjüket is!
 
Kiegészítő tüzelőanyagként használható fabrikett.
Fabrikettel hatékonyan tudunk tüzelni, hiszen ennek nedvességtartalma nem haladhatja meg a 8-10%-ot. Ebből a tüzelőből a megszokott mennyiségnél lényegesen kisebb mennyiséget rakjon a kandallóba! Folytonégő készülékek fabrikettel nem biztos, hogy teljesítik a folytonégés normáját!


Copyright © 2013. Miháczi kandalló. All rights reserved.    Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Jogi info | Vélemény www.ysolutions.hu