NYITÓLAP RÓLUNK TERMÉKEK AKTUÁLIS GYAKORI KÉRDÉSEK TERMÉKISMERTETŐK KAPCSOLAT ÁLLÁSAJÁNLAT
 
TERMÉKVÁLASZTÓ
Kandallók
Kandallóbetétek - Tűzterek
Kandallókályhák
Pelletes készülékek
Kiegészítő termékek
Akciós termékek
Elektromos kandallók
 
A legnépszerübb termékek
MK014
MK014 Tovább »
Akciók

Honnan veszi a kandalló az égéslevegőt?A mai kor elvárásai szerint épült házakban (szigetelés), gyakori probléma a légellátás. A Kandallóknak ugyanis levegőre van szüksége!
Az új illetve felújított épületeket olyan fokozott légzárású nyílászárókkal látják el, ahol külső égési levegő hiányában a tűz pár óra alatt el fog aludni vagy akár füstgáz visszaáramlás is bekövetkezhet a lakótér felé például egy pára- vagy szagelszívó, bekapcsolása esetén.
A korszerű tűzterekhez közvetlenül lehet légcsatornát csatlakoztatni és ennek segítségével a kandalló légellátása független lesz az épületétől. Legszerencsésebb megoldás a szigetelt aljzatbetonban, de akár a padlástérből (a kandalló burkolatában) is megoldható a kandalló levegőellátása.
A légcsatornát keresztmetszetét épületgépész tervező készíti el a kéménytervvel együtt. Amennyiben sikerült kiválasztani a tűzteret ott fel van tüntetve a légbevezető mérete, feltéve ha külső levegőre csatlakoztatható a készülék. amely általában 3-6m hosszúságig érvényes.
De ha még nem sikerült kiválasztani, akkor ökölszabály alapján az ideális méret 100-125mm-s maximum 6m-ig de inkább 125mm legyen, Ezt szűkíteni lehet. Ha a csőcsatorna hosszabb mit 6-7 m 150-160mm keresztmetszetet kell alkalmazni. A légbevezetés a kandalló szerkezetében is történhet padlásról is...
 Amennyiben helyhiány miatt nem fér el a nagy keresztmetszet akkor területarányosan több kisebb keresztmetszetű légcsatorna is alkalmazható.
Ha az aljzatbetonban történik a légbevezetés különös figyelmet kell fordítania az esetleges hőhidakra.


Copyright © 2013. Miháczi kandalló. All rights reserved.    Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Jogi info | Vélemény www.ysolutions.hu