NYITÓLAP RÓLUNK TERMÉKEK AKTUÁLIS GYAKORI KÉRDÉSEK TERMÉKISMERTETŐK KAPCSOLAT ÁLLÁSAJÁNLAT
 
TERMÉKVÁLASZTÓ
Kandallók
Kandallóbetétek - Tűzterek
Kandallókályhák
Pelletes készülékek
Kiegészítő termékek
Akciós termékek
Elektromos kandallók
 
A legnépszerübb termékek
MK014
MK014 Tovább »
Akciók

A legnépszerűbb kandallók

KANDALLÓ... , ez a kifejezés mára a kellemes, otthonos hangulat szinonimája vált.  Sok család álmodik egy kandallóról, mert az nemcsak funkcionális szerepet tölt be, hanem dekorációs szerepet is képvisel, illeszkedve a lakás stílusához. Leggyakrabban a nappaliban állítunk kandallót, amelynek célja a hangulatteremtés. A mai kandallók képesek akár egy teljes ház fűtését megoldani. Sok esetben a kandalló elhelyezésére nem fordítunk elég figyelmet. Minimalista stílus a sokéves hódítás után egyre jobban kiforrt. Kandalló burkolatok terén, a tavalyi a fő irányvonal egyértelműen a süllyesztett félig modern kandalló volt, melyhez általában nagy üvegfelület párosul.
 
A jelenlegi minimál stílusnak a lényege, hogy veszünk egy csipetnyi kiegyenesített rusztikus hatást, egy kis fát, nyers követ és szinte csak keretnek használjuk fel álfalas megoldással.  Az eredmény lenyűgözően egyszerű, de mégis izgalmas és természetes.  A korábbi rusztikus, keret jellegű kandallóktól abban tér el, hogy legtöbbször teljesen simák a felületek mindenhol.
A stílus vitán kívüli sikere ellenére, mint mindenhol a dizájntervezés világában.
A nagy, sima, világos felületek monumentális hatását, itt-ott egy-egy formabontó alak töri meg. Jellemző az absztrakt formák alkalmazása kandalló alsó párkány formájában. Előfordul, hogy az álfal egyszerű formájú burkolatát anyagában dobja fel egy besüllyesztett geometriai alak.
A funkcionálisan szükséges elemek most izgalmas megjelenést kapnak, színben, anyagban, megmunkálásban, külalakban.
Népszerű a nagyrészt egyszínű, lehetőleg mintázat nélküli anyagok, gránit, márvány, acél, használata jól átgondolt megfogalmazásban. 
Sohasem megy ki a divatból, a klasszikusan mediterrán és az angol stílus. Nem is kérdés, a dolce vita és finom elegancia,
 
A tűztérgyártás tovább araszol a teljesen egyszerű minél vékonyabb keretű tűztérajtók felé. Ha lehet, az ajtókeretek még kevésbé látszanak, vagy egyre találékonyabb megoldásokkal rejtik el a fém ajtószerkezetet. Egyre népszerűbb a szélein színezett kerámiaüveg, és az anyagában színezett is. Az egyre méretesebb és méretesebb tűzterek iránti igény nem lankul továbbra sem.
 
Ebben az esztendőben is nagy szerepet kap a környezetbarát, hatékony működés. Az egyre nagyobb hatásfokkal üzemelő tűzterek megfelelő alternatívát nyújtanak akár az egész ház fűtésére, legyen szó központi fűtésre köthető vízteres rendszerről, vagy légfűtésesről. Az utóbbi időben egyre több gyártó alkalmaz kerámiát tűztérbélésként az acéllemez kandallóbetéteknél , bizonyítva, hogy ezt a típust érdemes továbbfejleszteni magas hatásfokát tovább emelve. A jövő vásárlójának a magas hatékonyság és a minél alacsonyabb fafelhasználás és egy megrakással a hosszú üzemidő kulcsfontosságú.
 
Az év jelszava: egyszerű és egyedi szépség, környezettudatos formában.
 
 


Copyright © 2013. Miháczi kandalló. All rights reserved.    Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Jogi info | Vélemény www.ysolutions.hu